Snižování stavu chovných zvířat - nabídka

24.01.2014 02:13

Za poslední dobu přišlo mnoho nečekaných a vysokých výdajů, nemluvě o těch špatných zprávách :(

Důvod asi nemusím vysvětlovat. Především jde o to, že prodej mláďat z daleka nepokryje náklady na chov a to nemluvím o veterinární péči, kterou už asi 2 měsíce navštěvujeme min. 1 týdně.

Všechno se zdražuje, lidé nemají peníze a trh s morčatama je přehlcený bohužel především tzv. množiteli. Tím pádem samozřejmě ubývá zájem o morčata z chovatelských stanic.

Nejlepší je, když napíše zájemce, který chce morčátko a tvrdí jak je úžasné krásné a když dojde k ceně, tak napíše, že je drahé, že dostal nabídku mnohem levnějšího :/ Můžu říct, že já zvířata opravdu drahá nemám. Je to přesně o tom přehlceném trhu, kde určitě seženete skinny morče za 300 Kč, lidé prostě vybírají podle ceny a ne kvality. V takové době je opravdu těžké udržet fungující chov bez nemalých dotací ze svého. Je jasné, že vždy jsou náklady navíc, ale teď už se vyhouply tak vysoko, že nejsem schopná to zvládnout.

Nemluvě o čase, který nemám. Když nastalo zkouškové období, tak od té doby běhám na veterinu a opravdu to nestíhám, tak jak bych si přála.

Nechci zatím rušit chov úplně, chtěla bych si nechat pár zvířat do chovu skinnů, ale protože vím, jak těžké je prodat dospělé samce budu nabízet nejdřív ty nejnutnější a postupem času uvidíme.

AKTUÁLNÍ NABÍDKA: baby: Trixie Ad Astra, Sylvestr Ad Astra a Quake Ad Astra.

                                    junioři a adulti: Ortel, Orlík, Marco, Zelber, Kofila a Pearl Harbor.

 

Juniory a Adulty jsme dle dohody a podmínek schopná darovat. Jde mi především o to, aby se dostali do skvělých podmínek!

 

 

Moc děkuji za pochopení.